Under valkampanjen har flera kandidater lovat mera pengar till många bra ändamål. Det vill jag också. Vi måste satsa mera på skola, universitet och forskning. Familjer behöver mera stöd. Pensioner och studiestöd borde höjas, hälsovården förbättras. Listan på genuint viktiga saker är oändlig.

Samtidigt är skatten på arbete bland de högsta i EU. Vänstern aviserar att höja den ytterligare samt att beskatta kapital ännu hårdare. Hur det här går ihop med att locka investeringar och skapa mer arbete, vilket är de enda möjligheterna för att fortsätta spendera som hittills, har jag ingen aning om.

Under mitt arbete inom industrin har jag lärt mig att man inte kan dra på sig nya kostnader om man inte gör sig av med andra eller ökar på försäljningen. Så borde det också vara för staten. Man måste prioritera och rätta munnen efter matsäcken. Skatterna kan inte höjas. Då förlorar vi ännu flera arbetstagare till andra länder och investeringarna lär vi inte se röken av.

Comments are closed.