|Min artikel i NJK nytt 1/2019|

Jag har kört fritidsbåt sedan barnsben, från jolle till motorbåt. Jag har alltid varit medveten om vem som varit skeppare ombord, antingen jag själv eller så någon annan. Men om man lusläser den nuvarande sjötrafiklagen är det självklara långt ifrån säkert. Jag blev nog så förvånad då jag satte mig in i lagparagraferna.

Regeringen har förra sommaren gett en proposition till Riksdagen om att förnya sjötrafiklagen (RP 197/2018). För tillfället är propositionen under utskottsbehandling. Det torde inte finnas större tryck på förändringar, så vi får hoppas att propositionen hinner in till stora salen före valperioden tar slut. Så pass föråldrad är den nuvarande lagen att det vore synd om vi inte skulle få en ny och bättre.

Läs resten av artikeln här.

Comments are closed.