Kristian Rehnström Vantaan kaupungintalon edessä

Kaupunki

Kesäkuusta 2017 lähtien olen RKP:n valtuustoryhmän ensimmäinen varajäsen Vantaan kaupunginvaltuustossa. Valtuustoryhmämme koostuu kahdesta varsinaisesta ja kahdesta varajäsenestä. Opetuslautakunnan jäsenenä ja Ruotsinkielisen jaoksen puheenjohtajana minulla on vastuu ryhmämme politiikasta opetussektorilla. Olen myös Helsingin Seudun Liikenteen HSL:n hallituksen jäsen. Klikkaa otsikkoa lukeaksesi lisää.

Varhaiskasvatus

Vantaalla on laaja päiväkotiverkosto koostuen sekä kunnallisista että yksityisistä päiväkodeista. Molempia tarvitaan jotta kaupunki säilyisi houkuttelevana asuinpaikkana ja jotta perheillä olisi valinnanvaraa omaan tarpeeseensa. Tarvitaan myös erityisillä suuntauksilla toimivia päiväkoteja, kuten kielikylvyllisiä ja kielirikasteisia päiväkoteja.

Lisää aiheesta blogissani

Koulu

Kouluverkon tulee olla riittävän tiheä, jotta koulumatkat olisivat kohtuullisia. Joukkoliikenteen ja tulee olla toimiva kouluihin. Koulumatkoja on lisäksi tuettava taksikyydein, jollei sujuvia vaihtoehtoja ole. Koulurakennusten tulee olla terveitä. Kaupunkiin tarvitaan myös koulurakennus, jossa sisäilmaoireiset oppilaat ja opettajat voivat toimia.

Lisää aiheesta blogissani

Maapolitiikka ja kaavoitus

Sekä yksityistä että kunnallista maata on voitava kaavoittaa hyvässä yhteistyössä maanomistajien kanssa. Maakauppoja tulee vain tehdä vapaaehtoiselta pohjalta ilman pakkolunastuksia.

Kaavoituksen on kunnioitettava kaupungin moninaisuutta. Tarvitaan sekä kaupunkimaista tiivistä kaavoitusta että maaseutua. Maan ainoan kansainvälisen lentoaseman toimintaedellytykset on turvattava.

Lisää aiheesta blogissani

Kunnallisvero ja Vantaan talous

Vantaan talouden on oltava tasapainossa, muuten ei ole mahdollista tarjota hyvää palvelua kaupungin asukkaille. On kestämätöntä ylläpitää korkeampaa kunnallisveroastetta kuin muualla pääkaupunkiseudulla. Vuosina 2016 – 2018 olemme onnistuneet lyhentämään kaupungin lainoja liki 200 M€:lla. Tätä politiikkaa on jatkettava.

Lisää aiheesta blogissani

Liikenne

Kehärata, hyvät bussiyhteyden ja kohta kaupunkipyörät ovat julkisen liikenteen kulmakiviä. Vantaa selvittää parhaillaan pikaraitiotietä Länsimäestä Tikkurilan kautta lentoasemalle. Sinänsä hyvä juttu, mutta todella kallis. Tulee tarkkaan selvittää mitä etuja se toisi ennen kuin investointipäätöstä tehdään.

Lisää aiheesta blogissani

| Mielipidekirjoitukseni Vantaan Sanomiin 22.11.2018 | Espoon ja Helsingin valtuustot saavat keväällä ottaa kantaa Raidejokerin kohonneisiin investointikustannuksiin. Meillä Vantaalla kaupunginhallitus käsitteli 12.11.2018 omaa pikaratikkahankeemme reititystä Tikkurilassa ja päätyi suosittelemaan vaihtoehtoa,…

Urheilu ja vapaa-aika

Vantaalla on oltava monipuolisia vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia ja -tiloja lapsille ja nuorille. Erityisesti käsipallo- ja jääurheilutiloista on pulaa.

Lisää aiheesta blogissani

Sosiaali- ja terveydenhoito

Riippumatta mahdollisesta SOTE-uudistuksesta, toimiva terveysasemaverkosto on tärkeä.

Lisää aiheesta blogissani

Näin RKP:n puoluekokouksen alla on hyvä peilata hallitusneuvotteluja ja uutta hallitusohjelmaa. Tietenkin on hyvä asia, että RKP on takaisin hallituksessa. Siellä pystyy vaikuttamaan asioihin. Monia hyviä asioita onkin saatu leivottua ohjelmaan, kuten enemmän panostusta opetukseen…