Kristian Rehnström

Kalle henkilönä

Syntynyt Espoossa, asuu Vantaalla

Olen asunut pääkaupunkiseudulla koko ikäni ja tunnen seudun hyvin. Synnyin Espoossa 1968 ja vartuin Helsingin Kannelmäessä. Tänään asun vaimoni ja kahden lapsemme sekä koiramme kanssa Vantaan Seutulassa. Vanhin tyttäremme on jo muuttanut pois kotoa.

Kalle?

Miten Kristian Rehnströmistä tulee Kalle? – Meidän perheessä kaikkien poikien nimi on Karl. Minä olen Karl Kristian. Kalle minusta tuli jo ennen syntymääni ja siksi minua on kutsuttu melkein kaikkialla. Kristian on tullut käyttöön vasta viime vuosina.

Koulutus

Kirjoitin ylioppilaaksi Gymnasiet Lärkanista 1987. Samana vuonna aloitin opinnot Teknillisessä korkeakoulussa, josta valmistuin diplomi-insinööriksi 1999. Varusmiespalveluksen suoritin laivastossa ja reserviupseeritutkinnon Merisotakoulussa. Sotilasarvoltani olen yliluutnantti. Opiskeluaikana olin hyvin aktiivinen ruotsinkielisessä osakunnassa Teknologföreningenissä, eli Täffällä, toimien hallituksen puheenjohtajana 1991 sekä myöhemmin kuraattorina 1999 – 2001.

Vapaa-aika

Luonto ja toimiminen muiden kanssa ovat aina olleet minulle tärkeitä. Menin mukaan partioon 1976 ja aikanaan minusta tuli lippukunnanjohtaja. Olin myös piiriaktiivi Finland Svenska Scouterissa päätoimittajana johtajalehti Stormlyktanissa 1990 – 1993. Aktiivisena partiolaisena olisin voinut jatkaakin, jollei toinen harrastukseni meripelastus olisi vienyt kaiken ajan. Olen yhä tänään mukana Helsingin Meripelastusyhdistyksen hälytysmiehistössä päällikkönä. Vuosina 2001 – 2009 istuin Suomen Meripelastusseuran valtuustossa, kuusi viimeistä vuotta sen varapuheenjohtajana. Vuoden 2021 alusta olen Seuran hallituksen jäsen.

Työelämä

Eduskunta on ollut minulle tuttu talo. 1997 – 1999 työskentelin kansanedustaja Raimo Tiilikaisen avustajana . Yksityinen sektori ja energiateollisuus olivat kuitenkin jo houkutelleet minut aiemmin ja hoidin kahta työtä rinnakkain, samalla kirjoittaen diplomityötäni. Tänään minulla on yli 20 vuoden kokemus Euroopan energiamarkkinoista. Yhdistetty sähkön ja lämmön tuotanto, verkkoliiketoiminta ja kierrätysala ovat hyvin tuttuja. Olen vaikuttanut alan päättäjiin Suomessa, Baltian maissa, Itä-Euroopassa ja Brysselissä. Yhtiön asiantuntija- ja johtotehtävien lisäksi olen ollut hallituksen jäsenenä toisessa kymmenessä energiayhtiössä sekä koti- että ulkomailla. Lue lisää ammattiurastani täältä.

Politiikka

Yhteiskunnalliset asiat ovat aina kiinnostaneet minua ja olen aina ollut kiinnostunut vaikuttamisesta. Pitkän markkina- ja teollisuusläheisen ammattiurani näen etuna. Uskon vakaasti markkinatalouteen mutta vähemmän pikavoittoihin. Kannattava toiminta vaatii usein määrätietoisen ja pitkäjänteisen työn, vaalien sekä ympäristöä että asiakassuhteita. Tätä ajatusta kannan mukanani myös poliittisessa toiminnassani.

Olin ehdoilla kuntavaaleissa 2021 ja istun RKP:n valtuustoryhmässä varajäsenenä. Olen kaupunginhallituksen varajäsen sekä konsernijaoston jäsen. Lisäksi jatkan Kasvatuksen ja oppimisen lautakunnan jäsenenä ja Ruotsinkielisen jaoksen puheenjohtajana ja pystynyt sieltä käsin myötävaikuttamaan moneen asiaan varhaiskasvatus- ja opetusrintamalla.